Powrót do strony powitalnej.


Poprzedni temat «» Następny temat
Daily CUPRA 300
Autor Wiadomość
ravestation 


Auto: Q7 & Cayman S & CCW Heist
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 588
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-10-13   

szkoda gwarancji
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5627
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-10-14   

Dokładnie ;)

My już w Czechach :mrgreen:

https://youtu.be/h11DjwjQOyc
_________________
 
 
Pit 
Limon


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2008
Posty: 9627
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-10-14   

Cupra niepozorna w tym towarzystwie :mrgreen:
eSka Yacy rozwala mi mózg, idealne auto żeby stało w garażu i przy nim grzebać, bo nawet nie stwarza pozorów że może być dobrym daily :mrgreen:
 
 
krezel


Auto: Civic FK2R
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 99
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-10-15   

sie ttaj zaraz zrobi vag forum :lol:

zawieszeni w tych nowych MQB daje zajebiscie rady, przynajmniej w golfie
 
 
hot_rider 


Auto: #Zeto
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 2868
Skąd: kraj kwitnącej lipy
Wysłany: 2017-10-15   

krezel napisał/a:

zawieszeni w tych nowych MQB daje zajebiscie rady, przynajmniej w golfie

nom są do tańca i do różańca
_________________

 
 
Kawasaki 

Auto: flotowe
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1206
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-10-16   

Fawor napisał/a:
Karamba_DC2 napisał/a:


Fawor, mam je w leasingu, ale papiery podpisane z Seatem, jesli idzie o gwarancje i serwis.
Z nimi nic nie można ugrać a ryzykować dla 50KM nie będę.
Auto jedzie i tak fajnie jak na daily :)

no ale to jest box - wpinany w seryjną wiązkę bez żadnych innych ingerencji. Jak coś się stanie i bedziesz musiał oddać auto odpinasz dwie wtyczki i oddajesz serie. Nie do wykrycia. Nawet z dzisiaj przykład od Compsportów, gdzie zrobili w serii 7R stage 0,5 (czyli wlasnie sam box) 375KM i prawie 500Nm :) Ja bym nie wytrzymał :-P


Trochę odkopując to już nie jest tak jak kiedyś, jak komp wykryje inne parametry to stawia flagę i na serwisie elegancko widać, że coś było modzone. Oczywiście sprawdzać to bedą dopiero jak się silnik wysra na gwarancji...
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5627
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-10-18   

No i tania camerka z alli nie zdała egzaminu, ogólnie o kant tyłko potłuc, pliki uszkodzone w polowie się zacinają, albo sobie przestała nagrywać, i w sumie jeden się nadaje :roll:

Dobrze że telefonem coś jeszcze nagrałem bo tak nie miał bym nic z wypadu, nie polecam tych kamerek !

https://youtu.be/WHFb8X2-RWU
_________________
 
 
Bio 


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 5412
Skąd: Bratislava
Wysłany: 2017-10-19   

Karamba_DC2 napisał/a:
No i tania camerka z alli nie zdała egzaminu, ogólnie o kant tyłko potłuc, pliki uszkodzone w polowie się zacinają, albo sobie przestała nagrywać, i w sumie jeden się nadaje :roll:

kamerka czy karta pamięci? ;-) Wg. opisu, raczej to drugie.
_________________

Gumka23 napisał/a:
No to Bio ma rację.
 
 
Fawor 


Auto: 'almost EK9'
Dołączył: 15 Lip 2007
Posty: 3420
Skąd: Tuchola/Poznań
Wysłany: 2017-10-19   

Cytat:
Trochę odkopując to już nie jest tak jak kiedyś, jak komp wykryje inne parametry to stawia flagę i na serwisie elegancko widać, że coś było modzone. Oczywiście sprawdzać to bedą dopiero jak się silnik wysra na gwarancji...

masz jakies potwierdzenie, ze tak się w VAGach dzieje, czy bardziej pod egidę "mowili, ze w nowych autach tak jest"?
_________________
doloty, wydechy i Hondy Turbo/NA na życzenie - NGS-R
 
 
 
johnnyg 


Auto: Eg3 Civic
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 1632
Skąd: pe do eń
Wysłany: 2017-10-19   

Karamba_DC2 napisał/a:
No i tania camerka z alli nie zdała egzaminu, ogólnie o kant tyłko potłuc, pliki uszkodzone w polowie się zacinają, albo sobie przestała nagrywać, i w sumie jeden się nadaje :roll:

Dobrze że telefonem coś jeszcze nagrałem bo tak nie miał bym nic z wypadu, nie polecam tych kamerek !

https://youtu.be/WHFb8X2-RWU

rybciu , pewnie śmigałeś na karcie pamięci od chińczyka jak Bio mówi - błąd nr 1 - one są zawsze spierdzielone - też robiłem zamieszanie, chińczyk stwierdził że wyśle mi drugą kartę, też była zyebana, włożyłem taką z media marktu i śmiga pięknie 8-)
_________________
Chociaż nie znam setek przysłów -
nie narzekam,bo fruźki wolą optymistów ;]
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5627
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-10-19   

Fakt, zerkałem chwile temu na karte, 4 klasa :)

Ale dziwne bo jak chciała to na tej karcie nagrała :mrgreen:
_________________
 
 
Bio 


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 5412
Skąd: Bratislava
Wysłany: 2017-10-19   

Karamba_DC2 napisał/a:
Fakt, zerkałem chwile temu na karte, 4 klasa :)

Ale dziwne bo jak chciała to na tej karcie nagrała :mrgreen:

nie dziwne, bo tyle ile ją bufor kamerki wspomagał, tyle udawało się zapiać ;-)

Marsz do Sklepu po SanDisk Extreme! :mrgreen:
_________________

Gumka23 napisał/a:
No to Bio ma rację.
 
 
Gumka23 
DDTC in progress...


Auto: EG5 & CW3
Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 6456
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-10-19   

Ale najlepiej chińczyka z błotem zmieszać :lol:
_________________
 
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5627
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-10-19   

Gumka23, ta kamerka w ręce i tak wypada tandetnie :)
Kupiłem na jedną okazję rok temu, raz użyłem a teraz był drugi.
Jakoś bardzo zadowolony nie jestem z jakości obrazu :-D

W przyszłym roku hero5 powinna być za normalne pieniądze bo już wyszła 6 :)
_________________
 
 
Kawasaki 

Auto: flotowe
Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 1206
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-10-20   

Fawor napisał/a:
Cytat:
Trochę odkopując to już nie jest tak jak kiedyś, jak komp wykryje inne parametry to stawia flagę i na serwisie elegancko widać, że coś było modzone. Oczywiście sprawdzać to bedą dopiero jak się silnik wysra na gwarancji...

masz jakies potwierdzenie, ze tak się w VAGach dzieje, czy bardziej pod egidę "mowili, ze w nowych autach tak jest"?


Potwierdzenia w praktyce nie mam, bo chyba nikt się nie zdecydował na taki półśrodek jakim jest box. Jak już ktoś ma w d. gwarancję to robi program. Opieram się na tym co pisali na forum Superba tu:
http://www.superbclub.pl/...hilit=power+box

Gadałem też z czipownikiem i mówił, że generalnie wszystko można obejść np. kasując pamięć wszystkiego jak już się wysra, tylko wtedy też przecież widać, że była ingerencja.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
deox v1.2 // Theme created by Sopel // modified v.0.2 by warna