btw! na opakowaniu chyba kłamią, ponieważ jest napisane, że składników powinno wystarczyć na minimum 60 kawałków! wyszło chyba 52! tych na stole jest mniej, bo kilka wchłonąłem w trakcie robienia!
jak na pierwszy raz to przygotowanie zajęło sporo czasu, bo aż ponad 3 godziny lepienia!
Auto: leon FR 5F/ Ducati Hypermotard
Wysłany: 2010-01-16
Absolutnie genialne żarcie, jak ktoś będzie w KRK to dajcie znaka, skoczymy na uromaki. Uwielbiam te odwrócone wersje
Świetny zestaw kev, daj znać gdzie kupowane (PW)
_________________ żona, cechy charakterystyczne: częste działania chaotyczno-histeryczne; łzawe reakcje mające charakter obronny bądź napastliwy; niemoc seksualna na widok męża (a z kochankiem to umie); nieprzydatny dodatek do posagu (często koszty utrzymania żony przewyższają stokrotnie wartość posagu)
Ten zestaw to lipka tak naprawdę. Warto poszukać osobno nori , mirin , wasabi , itp. Wyjdzie trochę taniej albo podobna kasa a starcza na dłuuuugo.
Aha , no i oczywiście jak sos sojowy to tylko jaśniejszy kikkoman , debest jak dla mnie.
A Przygotowanie ryżu to prościzna , tak naprawdę jedyna muka jest taka że długo to trwa - gotowanie , studzenie itp. Roboty przy tym max 10 minut .
Zdecydowanie największym problemem dla mnie jest to że na stół trafia 60 % sushi , bo reszta "ginie" już przy robieniu
Aha , no i oczywiście jak sos sojowy to tylko jaśniejszy kikkoman , debest jak dla mnie.
potwierdza, wszędzie go również serwują! niestety jak kupowałem to aktualnie go nie mieli na półce, a nie chciałem jechać pół miasta tylko po sos i złapałem za Tao Tao!
m-c-r napisał/a:
Zdecydowanie największym problemem dla mnie jest to że na stół trafia 60 % sushi , bo reszta "ginie" już przy robieniu
Poza Kikkoman już tylko Yamasa wchodzi w grę (ja akurat używam tej drugiej).
Co do zestawu - na początek nie jest zły. Potem samemu dobiera się składniki. Ale fakt, że ryż mają przedni, dobry jest też Shinode.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum