Powrót do strony powitalnej.


Poprzedni temat «» Następny temat
Jakaś alternatywa dla AutoGauge?
Autor Wiadomość
empe 

Auto: escztery
Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 325
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-11-06   Jakaś alternatywa dla AutoGauge?

Szukam wskaźników temp. i ciśnienie oleju.
Najlepiej digital, żeby mi stylistycznie do auta pasowało. :)

AG ma serię EVO, która mi się podoba, ale mam złe doświadczenia ze wskaźnikami tej firmy i szukam czegoś innego - najlepiej nie kosztującego mega dużo.
Miałem też DEPO, czujniki padły tak samo jak w AG...

Podoba mi się SPA, ale są dosyć drogie.
AEM tak samo.

Macie jakieś inne propozycje?
_________________

 
 
Yaca 
BlackCartel.pl


Auto: FK2R, AP1-GT, EVO9MR
Dołączył: 29 Kwi 2008
Posty: 2565
Skąd: Mielec
Wysłany: 2015-11-06   

mam STRI i jest kupa straszna... i też mam teraz taki sam problem z wyborem - nie wiem czy nie skończy się na SPA 2w1 mimo że cena jest spora.. :kwasny:
_________________
"if u think Ur in a total control of a car u ain't drive it fast enough!! "
 
 
Hikiel 


Auto: Skyline R33 / Maxima A32 3.0
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 4470
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2015-11-06   

Miałem podobny dylemat. Skończyło się na EMU + moduł Bluetooth + tablet :D
_________________

 
 
 
Tommi01 


Auto: MRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 999
Skąd: tarnow
Wysłany: 2015-11-06   

Yaca napisał/a:
mam STRI i jest kupa straszna..


dlaczego? miałem zamawiać w poniedziałek
_________________

 
 
 
empe 

Auto: escztery
Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 325
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-11-06   

Tommi01 napisał/a:
Yaca napisał/a:
mam STRI i jest kupa straszna..


dlaczego? miałem zamawiać w poniedziałek


Miałem kiedyś STRI. Nie założyłem ich, bo sprzedałem auto i kumpel je ode mnie wziął. Czujniki padły tak samo szybko jak w AG. :-/
_________________

 
 
piroman 


Auto: DC2
Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 296
Skąd: RMI
Wysłany: 2015-11-06   

Tommi01 napisał/a:
Yaca napisał/a:
mam STRI i jest kupa straszna..


dlaczego? miałem zamawiać w poniedziałek


może odpowiem bo trochę przy Yacy wskaźniku temperatury oleju dłubałem :D

- brak peak
- warning ustawiony przez fabrykę bez możliwości zmiany
- czujnik wątpliwej jakości, jednoprzewodowy - konieczność zapewnienia dobrej masy na obudowę czujnika, bo będą wariować wskazania


+ w porównaniu do AG dużo bardziej wyraźna tarcza

ps. odnoszę się do tego jednego konkretnego wskaźnika, może taka akurat sztuka się trafiła, z innymi wskaźnikami tej firmy nie miałem do czynienia

Yaca, dodasz coś jeszcze :?:

ja np. z AG jestem w miarę zadowolony (seria SM Peak), za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego
_________________

 
 
papel 


Auto: ITR DC2 K20/K24
Dołączył: 11 Lis 2012
Posty: 327
Skąd: P-N
Wysłany: 2015-11-06   

Podepne się.

Hikiel napisał/a:
Miałem podobny dylemat. Skończyło się na EMU + moduł Bluetooth + tablet


Masz gdzieś fotę tego jak to wskazanie na tablecie wygląda? i cały ten patent. Zaciekawiłeś mnie.
Myślałem nad tym u siebie czy jest to wykonalne, bo emu już mam. Dużo roboty?
_________________
https://www.facebook.com/DC2K24
 
 
Hikiel 


Auto: Skyline R33 / Maxima A32 3.0
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 4470
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2015-11-07   

http://www.efishop.pl/ind...luetooth-canbus

To jak masz juz EMU to juz w ogóle bajka. Masz już czujniki u siebie? Ja brałem wszystkie w Efishopie bo są mega solidne i łatwo konfigurowalne z poziomu EMU. Do tego apka, tablet czy cokolwiek innego na Androidzie i jazda.

Tu masz czujniki: http://www.efishop.pl/index.php?k18,czujniki
Ja mam:
-sondę szerokopasmową
-EGT
-czujnik cisnienia oleju
-czujnik temp oleju
-czujnik cisnienia paliwa
-IAT

Swoich zdjeć nie mam bo wszystko leży jeszcze w kartonach a silnik na stole ale finalnie wygląda to tak:

https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.mikesudev.emudash
_________________

 
 
 
Tommi01 


Auto: MRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 999
Skąd: tarnow
Wysłany: 2015-11-07   

czyli tylko SPA?
_________________

 
 
 
empe 

Auto: escztery
Dołączył: 22 Cze 2009
Posty: 325
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-11-07   

Ja chyba będę wybierał właśnie pomiędzy SPA i AG. W USA jest kilka fajnych wskaźników, ale pokazują w złych jednostkach. :mrgreen:
SPA kosztuje ok 1150 + przesyłka, ale to dual. Z drugiej strony w tej cenie kupię AG i zapas czujników. :lol:
_________________

 
 
grafix 


Auto: DC2 B18C6
Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 279
Skąd: KRK
Wysłany: 2015-12-07   

AG z peakiem i warningiem działają mi już ponad 6 lat :)
Wymieniłem tylko raz czujnik ciśnienia który zepsuł się podczas swapu całości z jajka do DC2
_________________

 
 
 
emg 


Auto: honda kk
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 91
Skąd: dw
Wysłany: 2015-12-13   

zakładałem takie coś http://top-tune.pl/wskazn...nate-p-101.html nawet fajnie działa i czytelne jest
_________________
www.dohcvtec.pl
 
 
 
Tommi01 


Auto: MRS
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 999
Skąd: tarnow
Wysłany: 2015-12-13   

ja kupiłem d1spec za 240zl wyglądał na najlepiej zrobiony
pierwszy test na gotującej się wodzie i o dziwo wskazywał idealnie :-D
_________________

 
 
 
powolny


Auto: FN2
Dołączył: 29 Lis 2014
Posty: 90
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-24   

ja mam spa, ogólnie jest bardzo spoko, dużo opcji, niestety na początku chyba dwukrotnie musiałem wymienić czujnik temp. oleju (dwukrotnie padł). Wymiana gwarancyjna bezproblemowa, od tamtego czasu (1.5 roku) wszystko działa bez problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
deox v1.2 // Theme created by Sopel // modified v.0.2 by warna