Powrót do strony powitalnej.


Poprzedni temat «» Następny temat
Daily CUPRA 300
Autor Wiadomość
Krychu 
Król Spamu


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 8694
Skąd: ____________________
Wysłany: 2018-01-16   

Karamba_DC2, zdjęcie z papierem i miarką poziomu oleju było niesmaczne, a fe! :-/
_________________
 
 
ravestation 


Auto: Q7 & Cayman S & CCW Heist
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 581
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-01-16   

Karamba_DC2, co do płynu - miałem tak samo (ubywał), do pierwszego przeglądu (dolewałem ze 2 razy). Pokazywali mi książkę dla serwisów, w której producent opisuje ten przypadek "że ma tak się prawo dziać, przez pierwsze 15-20k". Mi po 1wszym przeglądzie ustał (miałem na 12k).
_________________
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5379
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-16   

Zapytam o to na 1 przeglądzie, dzięki za info :ok:
_________________
 
 
Kubaa 


Auto: E87 LCI 118d+ / Duster '19 1.6 LPG
Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 1305
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-16   

A co do sprysków lamp, to w S2K się po prostu wyjmuje od nich bezpiecznik. No ale tam większy problem, bo tam jak pryskasz to na głowe leci :mrgreen:
 
 
Pilar 


Auto: S2K AP1
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 02 Kwi 2008
Posty: 3589
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-01-16   

Kubaa napisał/a:
A co do sprysków lamp, to w S2K się po prostu wyjmuje od nich bezpiecznik. No ale tam większy problem, bo tam jak pryskasz to na głowe leci :mrgreen:


Prawda :lol: I jeszcze często przypadkowo się włącza spryski bo guzik jest pod łokciem...
_________________
http://www.pilar-creations.deviantart.com
 
 
 
Wojtuuus 
EF enthusiast


Auto: EE9 / CL9
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 763
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-17   

Karamba_DC2 napisał/a:
Interwały Cupry to właśnie 30kkm, już o tym wspominałem ;)
Zrobił bym to już wcześniej ale na serwis trudniej jak do lekarza ostatnio :roll:

Nowe busy od Reno chyba 60kkm mają :shock:
W nowym silniku myślę 15kkm będzie ok.

ravestation, uprzedziles mnie o 2min :mrgreen:
Mi jeszcze nic nie wyświetliło. Może podjadę tutaj w DE czy mi wymienia :mrgreen:


wszystkie seaty we flotach w benzynce (mpi, tsi) jeżdżą co 20kkm na przeglądy.. :roll:

ropniaczki co 30kkm.. :mrgreen:
_________________
Honda Civic Ferio 6th Generation

Drogi są niebezpieczne, dlatego trzeba jeździć szybko, by czas przebywania na drodze skrócić do minimum.
 
 
 
hot_rider 


Auto: #Zeto
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 2839
Skąd: kraj kwitnącej lipy
Wysłany: 2018-01-17   

wszyscy mają wydłużone interwały , bo taki trend aby mniej płacić za serwis.
osobiście skróciłem w fordzie o połowę , nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie dojdzie do zmieszania się oleju napędowego z olejem silnikowym i mam latać na tym 30tysi a za chwilę turbina powie papa bo smarowanie liche
w vw po 30tys. i tak jest z 1l. świeżego oleju który trzeba dolać :-P

ps. leją ci 5w30 castrola w aso?
ps2. stan oleju trzymaj tak 3/4 na bagnecie
_________________

 
 
gaseb 


Auto: FN2 & SB3
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 7424
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-17   

Na wyłączonych lampach też pryska na nie? W FN2 na wyłączonych lampach spryski się nie włączają.
_________________

 
 
wierzba 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 3481
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2018-01-17   

gaseb, to niewiele podczas jazdy by zmieniło
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5379
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-17   

hot_rider, nie byłem jeszcze w ASO to i nie wiem co leją. Przyznam nie zagłębialem się w to.
Oleju fakt powoli mało, dlatego chce już to ogarnąć. Zapytam w DE czy mogą mi to zrobić na legalu, bo przyznam że nie wiem hehe. A że auto tutaj głównie stoi to nic mu nie grozi.
Ja zawsze oleje w autach wymienialem co 10 do 12kkm.
Gumek jest tego przykładem, w jakim stanie Accorda odkupił przy tym przebiegu :)
Gaseb muszę to sprawdzić. Ale przyznam nie wiem jak z tego korzystać w trakcie jazdy :mrgreen: Światła mam praktycznie cały czas w pozycji auto i tego nie ruszam, faktycznie może to mieć coś wspólnego.
_________________
 
 
xero 


Auto: GTI / ST150 race car / Vespa 125 :)
Dołączył: 20 Paź 2009
Posty: 345
Skąd: Wwa
Wysłany: 2018-01-18   

spryki można zaprogramować, od lat tak działają w vw z dupy :)
 
 
Pankracy


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 2813
Skąd: Racibórz
Wysłany: 2018-01-18   

Co do spryskiwaczy lamp, mam pro tipa (nie wiem jak w Seacie), ale przetestowałem to w kilku autach i już robię to praktycznie z automatu, że jak włączam spryskiwacze szyby to wyłączam światła albo włączam pozycyjne, wtedy nie włączają się spryski lamp. A robię tak z tego względu, że spryskiwacze świateł pochłaniają potężne ilości wody do sprysku no i oczywiście cała maska upierdolona po jednym spryskaniu.
 
 
Hikiel 


Auto: Skyline R33 / Maxima A32 3.0
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 4470
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2018-01-18   

To jeszcze ku*wa przed używaniem spryskiwaczy bezpiecznik wyciągajcie z tych ze świateł :lol:
_________________

 
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5379
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-19   

Będę testować jak będzie okazja gdzieś wyjechać w ten weekend :mrgreen:
_________________
 
 
tshabalala

Dołączył: 02 Gru 2017
Posty: 10
Skąd: KR
Wysłany: 2018-01-20   

czy tylko mi Twoja rejestracja przypomina napis " Po ch*j " :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
deox v1.2 // Theme created by Sopel // modified v.0.2 by warna