Powrót do strony powitalnej.


Poprzedni temat «» Następny temat
Daily CUPRA 300
Autor Wiadomość
Dareko 


Auto: FN2 Type R / AUDI A4 B8 / BMW 4 F32
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 3632
Skąd: Tokyo
Wysłany: 2017-11-22   

Są i pierwsze mody , widzę ze długo nie wytrzymałeś :mrgreen: Seria faktycznie była za cicha. Jak z perspektywy czasu odczucia po przesiadce z 5er do Leona?
_________________
Civic SiR-S <--- klik
FN2 Type R EURO Spec
<--- klik
ホンダシビック
 
 
 
Emre
Panicz!


Auto: GTI+, R20
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 11143
Skąd: zerodwadwa
Wysłany: 2017-11-22   

U mnie na millteku w środku jest dosyć cicho natomiast z zewnątrz podobno bardzo głośno. 8-)
_________________
JDMO Shop -> Ramki pod tablice JDMO oraz Naklejki Forumowe.

- Kredyty firmowe od pierwszego dnia działalności
- Leasing
- Faktoring

Info -> priv
 
 
otis 

Auto: ATR
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 26
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-11-24   

Oby się ten Fox spisywał i był trwały. Osobiście nie miałem nigdy kontaktu z wydechami tej firmy ale szukając dziury w całym wydaje mi się, że jakością on nie grzeszy. O ile mi wiadomo układ nie powinien mieć żadnych wyraźnych "progów" (zmniejszenie średnicy rurek wychodzących z Y). Spójż też na te niechlujnie prowadzone i nawet nie oszlifowane spawy. Wyprowadźcie mnie proszę z błędu jęśli to tylko błędna interpretacja zdjęć.
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5531
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-11-24   

Dareko, co tu duzo pisać, wiesz jak jest z seryjnym autem, dlugo nie wytrzymasz :lol:
Co do przesiadki.
Jestem pozytwynie zaskoczony. Fakt ze na autostradzie przy 180 było trochę lepiej w E60. Ale tak to w kazdej materii wole Cupre :)
Kwesti jakości wykonania wnetrza nie ma sensu ruszac bo to inny segment :)

Tutaj multimedia duzo fajniejsze i praktyczne. Naglosnienie w obu autach mialem najwyzsze z katalogu, i Cupra gra rewelacyjnie (9glosnikow i Sub)
Nie żałuję ani trochę przesiadki, a moje E60 widuje codziennie bo odkupił mój pracownik i stoi na moim placu :lol:

Emre, mogl bys cos nagrać zatem jak to drze jape z dsg 8-)

otis, no ale co to za problem ?
Rura jest z kwasu, tlumiki spelniaja role i fajnie brzmia.
Ile razy bede spawy oglądać pod autem? Bede kolegom pokazywac spawy pod autem?
Wszystko mi jedno, to połowa Millteka, a w RCP z klapami 6500...
Mam gwarancje i to wystarczy.
To takie trochę szukanie dziury w całym ;)

A do seryjnego nudnego seata nawet Akrapovic niczego nie zmieni :mrgreen:

Mi odpowiada w pelni ;)
_________________
 
 
Emre
Panicz!


Auto: GTI+, R20
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 11143
Skąd: zerodwadwa
Wysłany: 2017-11-24   

Kupiłem przyssawke do kamerki to moze jutro cos skręcę. :mrgreen:
_________________
JDMO Shop -> Ramki pod tablice JDMO oraz Naklejki Forumowe.

- Kredyty firmowe od pierwszego dnia działalności
- Leasing
- Faktoring

Info -> priv
 
 
otis 

Auto: ATR
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 26
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-11-28   

Ależ oczywiście. Najważniejsze, że jesteś zadowolony i że mod spełnia swoje zadanie. Jednak te drobne "niuanse", o których napisałem świadczą o podejściu producenta do kwestii jakości, a to budzi drobne obawy o trwałość. Jedynie to miałem na myśli i zaznaczyłem, że to już drobne czepialstwo. Pzdr
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5531
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2017-11-28   

Jeżeli wydech wytrzyma 3 lata leasingu to mi wystarczy.
Zwróć uwagę że ta firma robi wydechy w DE, gdzie muszą dostać certyfikat :)

Jako ciekawostkę dodam że zrobiłem w weekend 80km autostrada i wydech od 130 w górę robi się cichy jak seria :shock: :->
Zatem poza tymi sprawami o które wszyscy się martwią, wydech jest świetny :)
Sam nie spodziewałem się takiego efektu ;)
_________________
 
 
wierzba 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 3493
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2018-01-13   

Jaki fotel masz u siebie - zwykły czy a'la kubeł ?
15k zrobione - ubywa oleju ? co ile wymieniasz - pewnie nie jak zalecają co 30k ?
Coś się dzieje z autem niedobrego ?
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5531
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-16   

Miał być ala kubeł, ale z pewnych przyczyn jakie opisałem na 1 stronie, jest zwykły ;)

Dokładnie, zbliża się 15kkm, olej teraz koniec stycznia wymieniam. Do tej pory trzyma się dobrze, nic nie dolałem, niżej foto z dzisiaj rana ;)

Z autem totalnie nic się nie dzieje, tak jak wyjechałem tak zero problemów, zero kontrolek, nic.
Wypad na Brno i solidna chłosta też nic mu nie zrobiły, olej się nie przegrzewał po 20min jazdy ogniem :mrgreen:

Lampy przestały parować, nie wiem czemu ale unormowało się. I to też nie było tak że zawsze były zaparowane. Zdarzało się to na myjni z ciepłą wodą bardziej. Obecnie problem znikł.

Z dupereli jakie mnie wkurzają, spryskiwacze szyby i reflektorów są do dupy zaprogramowane :roll:
Przy każdym użyciu spryskuje najpierw lampy, po co ja się pytam :roll:
W byłym E60 miałem tak że co np 10 użycie spryskał lampy, i zawsze przy pierwszy, i spokój.
Tutaj ciągle psika po tych lampach :roll:

Więcej wad nie zauważyłem.
Tarcze i klocki świetnie się trzymają, mało się zużyły nawet z wypadem na tor.
Płyn chłodniczy nie wiem czy ubył, bo nie wiem ile było zalane, ale obecnie jest trochę ponad minimum. Musiał bym dolać i kontrolować zapobiegawczo.

To chyba tyle ;-)


_________________
 
 
wierzba 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 3493
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2018-01-16   

Karamba_DC2, jak skrzynia się sprawdziła na torze ?
wygląda, że ubyło 0,5L razem z torem to świetny wynik.
ciekawe czy można jakoś przeprogramować spryski ?
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5531
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-16   

Skrzynia działa bardzo fajnie w każdych warunkach, jest dość intuicyjna w każdym trybie jazdy.
Można by rzec że wyczuwa intencje kierowcy hehe
Co do sprysków pewnie można, ale kto mi to zrobi, na pewno nie ASO :roll:
_________________
 
 
Wojtuuus 
EF enthusiast


Auto: EE9 / CL9
Dołączył: 14 Kwi 2010
Posty: 783
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-01-16   

interwał olejowy dla cupry to 15kkm..? czyli taki jak do wszystkich benzyniaków i z gaziutkiem i bez, myślałem, że częściej trzeba zmieniać olej..
_________________
Honda Civic Ferio 6th Generation

Drogi są niebezpieczne, dlatego trzeba jeździć szybko, by czas przebywania na drodze skrócić do minimum.
 
 
 
Game 


Auto: sr20det
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 1563
Skąd: Sarbinowo
Wysłany: 2018-01-16   

Wojtuuus napisał/a:
interwał olejowy dla cupry to 15kkm..? czyli taki jak do wszystkich benzyniaków i z gaziutkiem i bez, myślałem, że częściej trzeba zmieniać olej..


ASO to zmienia co 30k :lol: Leją te osrane longlife'y . Nowe ducato już nawet chyba 45 czy 50k :lol:
_________________

 
 
ravestation 


Auto: Q7 & Cayman S & CCW Heist
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 584
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-01-16   

Nawet jak leją longlife'a, to komp sam (po stylu jazdy, odcinkach jakie pokonujemy, itp.) ocenia interwał olejowy i przeglądu (bo te 2 nie są tożsame) i wyświetla info, kiedy się zjawić w serwisie. Mi w s3 komp każe jeździć co 12k i co tyle jeżdżę.
_________________
 
 
Karamba_DC2


Auto: DC2/S2K/Cupra300/Abarth
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 5531
Skąd: Bydgoszcz/Bremen
Wysłany: 2018-01-16   

Interwały Cupry to właśnie 30kkm, już o tym wspominałem ;)
Zrobił bym to już wcześniej ale na serwis trudniej jak do lekarza ostatnio :roll:

Nowe busy od Reno chyba 60kkm mają :shock:
W nowym silniku myślę 15kkm będzie ok.

ravestation, uprzedziles mnie o 2min :mrgreen:
Mi jeszcze nic nie wyświetliło. Może podjadę tutaj w DE czy mi wymienia :mrgreen:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
deox v1.2 // Theme created by Sopel // modified v.0.2 by warna